8 Mart 2012 Perşembe

Twitter Unfollow Nedir?

Twitter dünyanın hemen her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de çok geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşamadı. Şu an yaklaşık 20 milyon kullanıcısı bulunan bu genç sosyal medya ortamında zaman geçirenlerin en büyük şikayet konularından birisi ise; Twitter'ın kullanıcıya çok az özellik sunuyor olması.
Twitter'da sizi en son kimin takip etmeye başladığını kısayoldan göremiyorsunuz, Twitter'da tıpkı Tweetler'de olduğu gibi kişisel mesajlaşmalarda da 140 karakter sınırı var, Twitter'a direkt olarak fotoğraf yükleyemiyorsunuz bu işlemi gerçekleştirmek için Twitpic kullanmanız gerekiyor, Twitter'ın arama fonksiyonu yeterince gelişmiş ve işlevsel değil ve en önemlisi; Twitter'da sizi kimin takip etmekten vazgeçtiğini (unfollow) göremiyorsunuz!
Özellikle çok sayıda takipçiye sahip kullanıcılar -ki Twitter'da normal bir sosyal paylaşım ortamından çok daha fazla sayıda ünlü isim bulunduğu için en az yüzlerce takipçiye sahip çok fazla sayıda kullanıcı bulunuyor. Örnek olarak; aktif Twitter kullanıcısı mizah yazarı Gani Müjde'nin 16.000, ismi adeta Twitter ile birlikte anılan gazeteci Ahmet Hakan'ın ise yaklaşık 23.000 takipçisi var.- kendilerini kimin neden ne zaman takipten vazgeçtiğini merak edebiliyorlar. Bu merak tabiki sadece Twitter'da bulunan ünlülere has bir duygu değil. İster 20 isterse 20.000 takipçiye sahip olsun; tüm Twitter kullanıcıları zaman zaman kendilerini kimin takip etmekten vaz geçtiğini bilmek isteyebiliyorlar.
- Twitter kullanıcısının kendisini kimin Unfollow ettiğini öğrenme isteği; Facebook kullanıcısının profilinin kim tarafından ziyaret edildiğini öğrenme isteğine benziyor...
Twitter'ın kısa ömrü süresince zaman zaman "Sizi kim Unfollow etmiş öğrenmek ister misiniz?" tarzı uygulamalarla karşılaşılmış olsa da bunların hiçbirisinin Twitter kullanıcısını tam anlamıyla tatmin ettiğini söyleyemeyiz. Bu konudaki son umut olan who.unfollowed.me ise gerçekten işe yarıyormuş gibi gözüküyor.
who.unfollowed.me web sitesine bir kez girerek Twitter kullanıcı adını kaydeden kullanıcılar sonraki zamanda kendilerini kimin takip etmekten vazgeçtiğini öğrenebiliyorlar. Uygulama, bir takipçisi kullanıcıyı Unfollow ettiğinde e- posta adresine bilgi göndermek yerine kullanıcının who.unfollowed.me web sitesine girerek sorgulama yapması esasına dayanıyor.
Twitter'ın resmi onayıyla çalışmayan sistem; herhangi bir Twitter kullanıcısının kendi isteği dışında siteye kaydedilebilmesi ve dolayısıyla kimler tarafından Unfollow edildiğini herkese göstermesi yönüyle aslında bir handikap yaratmış oluyor. En çok Unfollow edenleri ve en son Unfollow edilenleri de listeleyen who.unfollowed.me eğer Twitter tarafından bir nedenden ötürü engellenmezse Twitter camiası sakinlerinin uğrak sitelerinden birisi olmaya aday... Üstelik who.unfollowed.me'yi kullanmak için "tüm arkadaşlarınızı davet etmek" zorunda da değilsiniz...
Kısacası Unfollow Twitterda Sizi Takip Eden Kişilerin, Sizi Takip Etmeyi Bırakması Anlamına Gelir...

6 Mart 2012 Salı

TWİTER OTOMATİK TAKİPÇİ EKLEME

Bu site, sizlerin Twitter, Facebook, Google, YouTube gibi sosyal sayfalarınızı ve sitelerinizi, kolayca, ücretsiz olarak geliştirmenizi sağlayacak bir sistemdir. İstemediğiniz içerikleri takip etmek, beğenmek zorunda değilseniz. İlgilenmediğiniz içeriği göz ardı edebilirsiniz.

Sitemizin Size Kazandıracakları


Twitter Takipçileri
Facebook beğenileri
YouTube İzleyicisi
Google +1
Sitenize Ziyaretçi



1) Bu Site Ne İşe Yarar?
Bu site bir trafik takas sistemidir. Sitemiz aracılığıyla sosyal sayfa ve gruplarınıza daha çok beğeni / takipçi / izleyici toplayabilir, sitelerinize daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.
2) Puan Nedir?
Sitemiz üzerinde yaptığınız her aktivite için puan kazanırsınız.
3) Puan Ne İşe Yarar?
Kazandığınız puanlarla Facebook beğenileri, Twitter takipçileri, Google +1, YouTube izleyicisi, sitelerinize daha çok trafik kazanabilirsiniz
4) Nasıl Puan Kazanırım?
Her beğendiğiniz içerik, takip ettiğiniz Twitter hesabı, Google +1'lediğiniz içerik ya da sitemiz üzerinden otomatik surf ile, diğer üyelerimize yaptığınız her katkı için puan kazanırsınız.
5) Nasıl Puan Alabilirim?
Beklemeden hemen puan satın alarak sosyal sayfa / grubunuza, sitenize daha çok ziyaretçi, takipçi, beğeni, +1, izleyici kazanmaya hemen başlayabilirsiniz.

Kullanımı

Bestyoda.Com adresine ilk olarak üye oluyorsunuz.
Siteye yeni üye olduğun için malum kredin 0 olmuş olacak.
Eğer kredi kazanmak istiyorsanız sitenin üst tarafındaki 'Kredi Kazan' yazan yere basın.
Ordanda nerden kazanmak istediğiniz uygulamayı seçin.
Örneğin: 'Facebook' diyelim.
Facebook'a bastığında orda sayfalar çıkıcak.
Sayfaların altında kredisinin kaç olduğu yazılmış olduğunu göreceksiniz.
Sen bu sayfaları beğendiğinde altındaki kredinin sayısı kadar kazanacaksıniz.
Mesela 50 krediniz oldu ve siz bu kredileri kullanmak istiyorsanız.
Sol menüden 'Sayfa/Site Ekle' bölümüne basıyorsunuz.
Ardından Facebook kategorisindeki bölümleri dolduruyorsunuz.
( Sayfa Adı , Sayfa Linki , Beğen Başına Kazanılacak Krediyi seçiyorsunuz ).
Ekle dedikten sonrada Menü'de bulunan 'Sayfalarım/Sitelerim' yazan yere basın.
Ordanda facebook kategorisine basın.
Eklediğin sayfanın sağ tarafında + işareti olcak ona basıp sayfanıza kredi eklemeniz lazım.
Örneğin 50 krediniz varsa 50 kredi ekliyorsunuz.
Eğer beğen başına 10 kredi verdiyseniz en fazla 5 üye gelir.

Twitter Hesabınıza Otomatik Takipçi Ekleme

Twitter’da açtığınız hesapların takipçi sayısını arttırmak istiyorsanız, bu mümkündür. İsterseniz doğal yollarla güzel bir kullanıcı adı ve düzenli twit ile popüler olabilirsiniz isterseniz de şimdi söyleyeceğim yöntemi uygulayabilirsiniz. Takipçi arttırma olayı tamamen karşılıklı fayda üzerine kurulmuş bir sistem. Twiends.com sitesine twitter hesabınızla giriş yapıp sisteme kayıt oluyorsunuz, uygulamanın içerisinde başkalarını takip ettikçe kredi kazanırsınız ve başkaları da sizi takip eder. Genellikle yabancı kullanıcılar mevcut fakat Türkiye’den de oldukça üye kayıtlı.

Neden bu sistemi denemeliyim ?

Arkadaşlar çünkü takipçi sayısı fazla olan hesapların günlük artışları da fazla oluyor, 1000 takipçi arttırdığınız düşünün ardından doğal 10 kişi neredeyse her gün sizi takip edecek. Sistemin bir zararı yok, herkes yapıyor. Ayrıca siz de bilirsiniz kimse az takipçili bir hesabı takip etmek istemez.